Магія літа

/Files/images/20200526_145225.jpg

Насиченість яскравих відтінків, розмаїття солодких ароматів, стоголосся пташиних пісень та теплі обійми зоряних вечорів. Настав час одягати землі сонячну сорочку. Адже не за горами літо - такий період, коли у природи постійне свято. А кожне свято, як відомо, має свою магію.

Ми підготували для вас добірку літератури, що відкриє чарівний світ звичаїв та обрядів літнього календарного циклу. В його основі лежить культ рослинності, сонця, вогню і закликання майбутнього врожаю. З-поміж урочистостей найважливішими були Зелені свята(Трійця). Тиждень перед Трійцею називають Зеленим, Русальним чи Клечальним. У цей час особливо жвавими й пустотливими стають русалки та мавки. Зі сторінок книг ви дізнаєтесь цікаві факти про їхню вдачу, магічні здібності і походження. Також зможете вивчити різні обрядові пісні та співаночки. Для вас відкриються скарби народної мудрості, а вірші додадуть вам гарного настрою. Забутий пласт народної міфології воскресить свято Івана Купала, котре символізувало літній поворот сонця. Обрядові ігри та вірування супроводжувалися хороводами, плетінням вінків і ворожіннями, розкладанням багаття, купанням та обливанням водою. А ще у ніч на Купала найсміливіші шукали квітку папороті. Вважалося, що вона розквітає опівночі, загорається вогнем і тут же осипається. За повір'ям, тому, хто встигне зірвати квітку папороті, відкриваються заховані скарби, а сам він дістане чудодійну силу та знання.

Християнські та дохристиянські традиції тісно переплелися у свідомості українців та зіткали єдине полотно святкового календаря. Відкриваючи його, ми пізнаємо своє коріння, вчимося жити в гармонії з природою.

Розпочніть літо з книгою, і знаходьте маленьке диво у кожному новому дні.

Кiлькiсть переглядiв: 412

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.