Гудзикова мозаїка


Сьогодні наше життя таке галасливе, швидке та несамовите, що ми просто не маємо часу замислюватись про такі дрібниці, як маленький гудзик. Хоча, напевно, кожен з нас застібає та розстібає хоча б один гудзик щодня... А в гардеробі їх набереться з півсотні, а може, й більше...

Про гудзик ми згадуємо найчастіше тоді, коли він відривається і губиться. Але не згадати про цю корисну річ у Всесвітній день гудзиків, який відзначають щороку 16 листопада ми, працівники РДБ, не змогли.

Що не кажіть, а без гудзиків було б сутужно. Щоправда, у давні часи також якось обходились і без них: одяг шнуровали, окремі деталі зв'язували, закріпляли шнурівками, шпильками, брошками. Гудзик в ті часи був привілеєм багатих і часто виконував більше декоративну функцію, а також демонстрував статус власника.

Тепер замість шнурівок та шпильок часто пришивають замки, липучки. гаплики, кнопки. Та все ж гудзики ще довго слугуватимуть нам і будуть не тільки для користі, а й для краси.

В теперешній час гудзики використовують не тільки за своїм прямим призначенням, але й як матеріал для різноманітних елементів декору. Ми спробували прикрасити гудзиками вітальні листівки.


Ігри з гудзиками

Ігри з гудзиками

Листівка прикрашена гудзиками

Листівка прикрашена гудзиками

Листівка прикрашена гудзиками

/Files/images/6d9834218de06267d4582b9a35e8aaddd.gif

Матеріали для роботи

/Files/images/8d9834218de06267d4582b9a35e8aaddd.gif

Дівчинка з листівкою прикрашеною гудзиками

Хлопчик за роботою

Хлопчик з виготовленною листівкою

Дівчинка за роботою

/Files/images/14d9834218de06267d4582b9a35e8aaddd.gif

І ще згадали прадавню гру. Потрібно взяти великого гудзика, крізь дірки пропхати міцні нитки. Скрутити їх і розтягувати та стягувати руками, при цьому утворюється приглушений свистячий звук. Найбільшим мистецтвом було якнайдовше крутити нитку і не збитися.

Дівчатка виготовляють листівку

Ігри з гудзиками

Кiлькiсть переглядiв: 1337

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.